Kategorier
Ikke kategoriseret

vigtigt skridt i den

·       MARIE R. GJERDING, PRÆSIDENT, DANMARKS NATURFREDNINGSFORNING

”Kæmpe ros til regeringen og @JakobEllemann for at gå foran EU og forbyde mikroplast i kosmetik. Et vigtigt skridt i den rigtige retning.

·       KAREN KLITGAARD, MILJØPOLITISK CHEF, DI

”Sådan! Det er et godt og fornuftigt initiativ fra regeringen, fordi ensartet indsamling er en forudsætning for højere genanvendelse af husholdningsaffald og plastikaffald”

·       LISBETH ENGBO, KOMMUNIKATIONSCHEF, PLASTIC CHANGE

”Det er rigtig godt, at det skal koste noget, når man vil købe en bærepose, for det vil få flere til at sige nej. Og det er absolut en god ting at forbyde tynde engangsposer med hank”

Johan: efter regeringen har præsenteret deres Ny Handlingsplan: ”Vi skal genanvende mere plastik og beskytte naturen bedre” – har tre miljøorganisationer dumpet regeringens plasticplan (JP 14.12.2018). Kritikken siger bl.a. »Der er slet ikke afsat tilstrækkeligt med midler, og der mangler mål for de forskellige indsatser,« konkluderer tre miljøorganisationer i en evaluering.

Denne kritik er bl.a. også kommet fra Anne Aitomaki, projektleder i den danske miljøorganisation Plastic Change,- hun siger »Det er meget langt fra et 12-tal,« lyder det fra Anne Aitomaki, der er projektleder i den danske miljøorganisation Plastic Change”

·   Johan, Ja det har jeg set, men det overrasker mig at denne kritik kommer efter at selve Anne Aitomaki i en tweet Okt 24 2018: kommentere Jacob Ellemands tweet: HISTORISK SEJR: Netop afsluttet afstemning i EU i dag om at forbyde en række #singleuseplastic produkter…fotsætter..”

·       Anne Aitomaki’s svar: ” I sandhed en historisk dag. Tak @Europarl_EN you rock”,-

·   Johan: Så nogle dage senere er alt nu blevet en dårlig handlingsplan, – det er svært at forholde sig til, da den danske handlingsplan lægger sig op ad det som EU Kommissionens har godkendt.

·   Jeg må også sige at Miljøminister Jacob Ellemann-Jensen har svaret meget præcist på kritikken:  » Jeg er den første miljøminister, der nogensinde gør noget ved plasticforurening. Det har jeg det egentlig meget godt med. Det her er en ambitiøs plan, der adresserer en lang række udfordringer på området, og hvordan vi løser dem,« siger han. (JP 14.12.2018).

3 kommentarer til “vigtigt skridt i den”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *